• Inredningar för
  medicinska krav

  Rationell funktion, hygien och
  ergonomi

 • Ergonomi i praktiken

  Receptioner som tillfredställer dina
  ergonomiska och funktionella krav

 • Unika funktioner

  Exempel ur vårt produktsortiment:
  klaffskåp med brickbord

 • Ergonomi i praktiken

  Exempel ur vårt produktsortiment:
  ställbar datorarm ger total flexibilitet

 • Ergonomi i praktiken

  Exempel ur vårt produktsortiment:
  rullhurts med låsbara framhjul

 • Unika funktioner

  Exempel ur vårt produktsortiment:
  skarvlösa lådor med skräddarsydda
  insatser

 • Unika funktioner

  Exempel ur vårt produktsortiment:
  manuell kanylborttagare med
  skyddshylsa

 • Ergonomi i praktiken

  Exempel ur vårt produktsortiment:
  databord med höj- och sänkbar bänk

 • Funktionell design

  Uppfyller dagens medicinska och
  hygieniska krav

Skötselråd Corian®

Dessa skötselråd syftar till att besvara dina frågor hur man sköter Corian® var du än har installerat det. För att försäkra sig om att behålla en jämn lyster, rekommenderar vi dig att följa våra skötselråd noggrant. Då kommer Corian® att behålla sin fina finish under lång tid. (Skötselråd som pdf-fil >>)

 

 

Corian®  är inte underhållsfritt, men det krävs bara minimal skötsel för att se fräscht ut.

För den dagliga rengöringen räcker det att torka av Corian® med en fuktig trasa och vatten. De flesta fläckar och fett tas bort med vatten och diskmedel.

Hela ytan bör rengöras noggrant då och då, för att lystern inte skall utvecklas ojämnt. Använd ett milt rengöringsmedel t.ex. Jif med slipeffekt för Corian® med sidenmatt finish och diskmedel för högblanka ytor.

Rengör hela ytan med en trasa med mjuka cirkelrunda rörelser. Skölj/torka av med en fuktig duk och torka torrt med papper eller en mjuk trasa. Om du inte blir nöjd med glansen eller om finishen blir ojämn, kan du alltid låta polera om bänken.

0m du har en disklåda av Corian®

 • Steg 1 Normalrengöring
 • Steg 2 Använd diskmedel eller skurcreme med slipeffekt t.ex. Jif samt vit skursvamp.
 • Steg 3 Fyll din diskho med varmt (inte kokhett ) vatten. Häll i en till två teskedar maskindiskmedel och låt stå några timmar eller över natten. Diska ur med diskborste.

Fläckborttagning

Försök med de enkla lösningarna först. Om det fortfarande finns fläckar kvar, använd lite skurcreme med slipeffekt. Gnugga lätt.

Undvik grova skursvampar vid daglig rengöring. Starka slipmedel eller den gröna sidan på skursvampen (tfp Scotch-Britew) skall endast användas vid mycket besvärliga fläckar. Om starka rengöringsmedel eller skursvampar används, bör ytan återställas till sin ursprungliga glans, genom att använda ett milt rengöringsmedel med slipeffekt. Rengör med cirkelrörelser, så att det behandlade området får samma lyster som resten av skivan. SköIj och torka av.

Vi rekommenderar användning av en speciell Rengöringspack,som utvecklats för kök, butiksinredning och offentlig miljö. Den kan beställas genom DuPont™ Corian®.

Graffiti, tusch, kulspetspenna - inget problen! Tvättas bort enligt instruktionerna under Fläckborttagning.

Brännmärken och andra svårare fläckar tas bort med skurmedel och en fin svamp.

Kemikalier

 Starka kemikalier(somt.ex.färgborttagningsmedel, lösningmedel, klor, propplösare, ugnsrengöringsmedel, aceton) skall snabbbt spolas av med vatten och diskmedel för att undvika skador på skivan. Nagellack kan tas bort med remover (utan aceton) och sedan spolas av med vatten. Om skadan inte upptäcks omedelbart, eller om skivan utsatts för en långvarig påverkan av kemikalier (t.ex. från en läckande behållare) kan det vara nödvändigt att kontakta installatören av Corian®.

Se upp med värme

Använd atltid ett värmeunderlägg av något slag. Sätt  aldrig en het kastrull, speciellt inte en gjutjärnspanna, direkt på en bänkskiva eller disklåda av Corian®. Sådana varma kärl kan skada vilken yta som helst! Att häila kokhett vatten eller annan vätska direkt i disklådan utan att samtidigt sätta på kallvattenkranen, kan skada ytan av Corian®.

Undvik repor

Skär inte med en vass kniv direkt på Corian®. Det kan skada ytan. Använd i stället skärbräda. Som alla material kan Corian® få repor i ytan. Repor, damm och vanligt slitage syns mer på mörka ytor än ljusa, mönstrade färger. (Se vår färgkarta.)

Mekanisk åverkan

Corian® kan repareras, om det skadas av mekanisk åverkan, t.ex. blir skadat av nedfallande tunga eller vassa föremåI, som lämnar slagmärken eller sprickor i skivan. Obs! Corian® är unikt med att kunna repareras till nyskick! DuPonts lokala kontor, telefonnumret finns på websidan, kan anvisa lämplig auktoriserad Corian® service center, som kan reparera skadan utan synligt märke.

Glöm inte att Corian® alltid kan repareras till nyskick!

Rekonditionering

För en installation i Corian®, som varit i bruk mellan 5 -10 år i tuff miljö, kan det vara dags med en professionell rekonditionering av ytan. Då återfår Corian® sitt ursprungliga utseende. Kontakta DuPonts lokala Corian® kontor, så kan du få uppgift om lämplig Corian® service center.