Skip to main content

Ready, Steady, Go

Ready, Steady, Go

Ready, steady, GO!

Inredning från idé till praktik

Dandent är marknadsledande tillverkare av inredning och tillbehör för sjukvård och tandvård i Skandinavien.

Vi har i över 30 år tillsammans med vårdpersonal utvecklat och designat den optimala inredningen utifrån ergonomiska, hygieniska och medicinska krav. Det innebär högre effektivitet och lönsamhet för kliniken och i praktiken leder det till mindre inredning i behandlingsrummen där steril och plockförråd är de centrala enheterna.

tandtekniskt rum

En ständig utveckling

Dandent har idag ett stort sortiment av inredning för kliniker inom sjukvård och tandvård i miljöer som:
 • Behandlingsrum
 • Steril
 • Sköljrum
 • Läkemedelsrum
 • Plockförråd
 • Tandtekniska rum
 • Lab
Vi hjälper också många med speciallösningar då vi har egen tillverkning. Dessutom erbjuder vi en serie receptionsdiskar för optimal ergonomi och funktion. Som ett ytterligare kvitto på vårt hållbarhetsarbete är receptionsdisken Byggvarubedömd.

Ready, steady, GO!

Den lönsamma och effektiva kliniken

Flödet i en klinik leder till ett arbetssätt som ger många fördelar, som exempelvis:
 • Högre lönsamhet
 • Ökad effektivitet med bättre logistik
 • Mindre mängd förbrukningsmaterial
 • Färre instrument i omlopp
planlösning
tandläkarmottagning

Innovation och produktutveckling

Kraven på miljö och hygien i kliniska miljöer fortsätter öka. Därför ser vi ständig behovet av nya innovativa lösningar. Då vår produktutveckling i mer än 30 år skett tillsammans med vårdpersonal, vet vi dessutom vad som fungerar i praktiken.

Så här går det till

Vår grundidé är att det skall vara enkelt för våra kunder att planera och inreda en klinik. Vare sig det handlar om att renovera eller bygga nytt så börjar vi alltid med att förstå och utgå från önskemål, behov och arbetssätt.

Vi kommer gärna in tidigt i byggprocessen, då kan vi hjälpa dig eller din arkitekt med tips och råd om exempelvis materialval, eller hur logistiken mellan rent och smutsigt bör se ut på kliniken. Med vår gedigna erfarenhet av planering, idé, design och utförande av inredning för kliniker inom sjukvård och tandvård, upprättar vi 3D-ritningar med förslag på de optimala lösningarna. Tillverkning av inredningen sker i vår moderna fabrik och våra egna montörer monterar.

Kontakta oss gärna när du vill etablera eller förändra utformningen av en klinik, vi tar snabbt fram förslag och kostnadsindikation som du kan presentera för arkitekt och fastighetsägare.

Förbered behandlingarna i plockförrådet
Vi tillverkar inte bara skåp och lådor. Vi anpassar även de hjälpmedel som är skräddarsydda för våra inredningar. Dandent System är arbetsredskap som följer det mest lönsamma sättet att arbeta och är mycket uppskattat av tandvårdpersonal.
Dandent System:
 • Enkel hantering med Dandent Systems kassettlösningar
 • Passar behandlingsrum, steril och plockförråd
 • Mindre behandlingsrumsyta tack var Dandent System
 • Mycket hög kvalitet i material med lång livslängd och liten miljöpåverkan
Ett plockförråd tillsammans med Dandent Systemboxar förändrar klinikens logistik till ett enklare och därmed lönsammare sätt att arbeta.
Dandent System har två olika boxar:

En som ”laddas” med dina personliga artiklar och utvikt passar i en av våra lådor.”

En som ”laddas” för varje behandling.

plockförråd

Nästa patient, varsågod!

I det nya och rationella sättet att driva kliniken, är kassetterna som ingår i Dandent System avsedda att kunna betjäna alla olika behandlingar.

Kassetterna ”laddas” i plockförrådet för varje patient och placeras i behandlingsrummet.

Här ser du några exempel på alternativa användningsområden. Naturligtvis kan du rengöra kassetterna i diskdesinfektor.

Välj vår inredning!
Vi är marknadsledande tillverkare av inredningar och tillbehör för tandvården i Skandinavien. Efter att i över 30 år samarbetat med professionella inom tandvården har vi utvecklat alla våra produkter för medicinska krav. Det innebära speciella material för högsta hygienkrav. Vi har också konstruerat alla våra inredningar med optimal Ergonomi. Till exempel har vi höj- och sänkbara bord, skåp och datainredningar. Alla våra produkter följer alltid de högsta miljökraven och har mycket liten miljöpåverkan. Låt oss vara med och dela med oss av vår erfarenhet.

Kontakta oss gärna när du vill etablera eller förändra utformningen av en klinik, vi tar snabbt fram förslag och kostnadsindikation som du kan presentera för arkitekt och fastighetsägare.